Onnellinen yrittäjä?

“Minä olen menestynyt ja onnellinen yrittäjä!” Olen tämän tavoitteen kirjannut jo vuonna 2009, kun tein ensimmäistä liiketoimintasuunnitelmaani ja laadin missiota yrittäjänä. Sitä ei ole tarvetta muuttaa.

Jokainen voi määritellä, mitä menestys tarkoittaa itselle ja mitkä ovat kunkin omat mittarit, niin yksityis- kuin työelämässä. Menestys ei yksin tuo onnea ja onnellisuudenkin jokainen ymmärtää omalla tavallaan. On hyvä miettiä aina silloin tällöin, mistä asioista oma onni kumpuaa.

Oma onnellisuuteni yrittäjänä nousee merkityksestä, kuulumisesta, yhteisestä ponnistelusta, oppimisesta, saavuttamisesta. Merkityksellisyys kumpuaa siitä, että saa tehdä oikeita asioita, ei pelkästään asioita oikein. Asioita ja tekoja, joilla on merkitystä, itselle ja muille. Siitä syntyvät vahva tunne, intohimo ja motivaatio.

Vain merkityksellinen on mielekästä. Vähemmän mielekästä on, jos (tausta)vaikuttimena on egon kiillotus tai sellaisia syitä kuin ”tehdään kun muutkin niin tekevät”, muutoksen tekeminen muutoksen vuoksi, ”se on uusimman ismin mukaista”, ”näin on aina ennenkin tehty” tai ”kun budjetissa on rahaa vielä jäljellä”.

Jos jollekin asialle ei löydy kunnon perustetta, kannattaa kyseenalaistaa. Etsiä vastausta ensin kysymykseen ”miksi”. Jos sitä ei löydy, ei kannata jatkaa kysymyksiin ”mitä”, ”miten” tai ”kenelle”. On keskityttävä tuloksiin. Kuten Tiimiakatemian verkostossa tavataan sanoa: ”we want results!

Vuonna 2009 kiteytin omat johtavat ajatukseni. Kaivoin ne esiin päivittääkseni ne tähän hetkeen, mutta huomasin, että voin ne allekirjoittaa edelleen:

Missio (yrityksen tehtävä):

“Autan ihmisiä ja organisaatioita oppimaan, oivaltamaan ja kehittymään valmennusten ja kohtaamisten avulla.”

Visio 2014 (unelma / tavoitetila): 

“Olen haluttu yhteistyökumppani ja tunnustettu asiantuntija, valmentaja ja kohtaamisten tuottaja Suomessa ja kansainvälisesti. Elän rikasta elämää ja työllistän verkostoani.”

Arvot (kaiken pohjana):

  1. Tuotan tinkimättömästi arvoa asiakkailleni
  2. Kehityn asiakkaideni kanssa
  3. Nautin elämästä ja pidän hauskaa
  4. Edistän kaikessa kestävää kehitystä (People, Profit, Planet)

8.10.2012 syntyi Mukamas Learning Design – merkityksellisiä kohtaamisia. Blogin nimestäkehkeytyi siis loppujen lopuksi myös yritykseni uusi nimi.

Vain teot muuttavat maailmaa. Voit muuttaa vain itseäsi. Maailma muuttuu sen seurauksena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s