Kahvitellaanko? Kohtaamisia ja verkostoitumista

Olen kuin kotonani ihmisten keskellä. Kohtaamisiin perustuu myös yrittäjän tärkein pääoma, verkosto.

Sukellan lähitulevaisuudessa täältä kotoa entistä enemmän ihmisten pariin. Tuntuu mukavalta päästä tapaamaan vanhoja tuttuja, mutta myös mielenkiintoisia uusia kasvoja ja laajentamaan verkostoa. Siihen tulee lähipäivänä oivia tilaisuuksia varmasti huiman nostattavassa Nordic Business Forum –seminaarissa Jyväskylän Paviljongissa. Hieno paikallinen verkostoitumistilaisuus taasen on 1.10., jolloin lupauduin puheenjohtajaksi vetämään paneelia, jossa keskisuomalaiset naiskunnallisvaaliehdokkaat ovat esillä (kiitokset vaan mahdollisuudesta!).

Myös Intotalon ja Corendon valmentaja Ollis Leppänen kirjoittaa tuoreessa blogikirjoituksessaan verkoston merkityksestä itselleen yrittäjänä.  Verkosto synnyttää liiketoimintaa, ja siitä on pidettävä hyvää huolta. Vastikään Kajaanista ja maakunnista Helsinkiin liiketoimintansa ulottaneen Olliksen tavoin uskon, että on vain rohkeasti luotava suhteita, otettava yhteyksiä; ihmisiä me kaikki olemme. Toimivaa verkostoa kannattelee luottamus, joka on lunastettava teoilla (mutta se on jo toisen blogikirjoituksen aihe…).

Keväällä hyvin alkanut kahvittelukampanjani on elokuusta lähtien saanut taas myös jatkoa. Alatimuuttuvalla listallani on mielestäni osaavia, aikaansaavia ja jännittäviä ihmisiä, joita haluaisin tavata, vaikkapa kupposen äärellä. Uteliaana toisen ihmisen ajattelusta, sen suuremmin agendaa tai tapaamisesta seuraavia toimenpiteitä miettimättä. Annetaan mahdollisuus tapahtua mitä tapahtuman pitää.

”Mikä on yrittäjän tärkein taito?”, kysyy Jari Parantainen Pölli tästä –blogissaan. Vastaus on viestintätaito. ”Opettele viestintä-, esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja. Ne ratkaisevat menestyksesi.”

Sanotaan, että yrittäjä on yhtä kuin viimeisin työnäytteensä. Kotoa ei kukaan tule hakemaan.

Kahvitellaanko?

PS. Kiitokset vaan mahtavalle miehelleni, anopille ja muille ihanille, jotka tekevät tällä hetkellä kaiken mahdolliseksi.

Mainokset

6 thoughts on “Kahvitellaanko? Kohtaamisia ja verkostoitumista

 1. Sähän osaat sen verran erinomaisesti viestintä-, esiintymis- ja vuorovaikutustaidot, että voisit opettaa niitä kahvittelun lomassa muillekin. Esimerkiksi mulle 🙂
  Lukaisin just edellisen tekstisi ja nyt kiinnostaa missä vaiheessa unelmoinnit ovat? Niistä olisi kiva lukea, elleivät ole salaisia…
  Tervetuloa takaisin työn pariin!

  • Kiitos Eeva! Kehu nainen päivässä -periaate parantaa kummasti maailmaa 🙂 Kahvittelu on tosiaan syksyn teema; millonka varataan aika toisillemme?

   Unelmointitreenejä on tehty. Asioita kirjattu. Ja karsittu! Sitä reflektoin myös kirjoituksissa. Ja matkan varrella tulen kirkastamaan, mitä konkreettisesti tapahtuu.

   Ja kiitos, on kiva olla back!

 2. Kyllä. Olin tänään puhelinyhteydessä ihmiseen, jonka kanssa olimme aiemmin messuilla ohi mennen jutelleet mutta tänään puhelun edetessä huomasimmekin, että yhteistä ajattelumaailmaa löytyikin vaikka kuinka paljon ja uusia ideoita sekä mahdollisia yhteisiä projekteja syntyi yhtäkkiä pulpahdellen.
  Verkottuessa ei kenenkään tarvitse pelätä, että menettää jotakin jakaessaan omaa osaamistaan, vaan huomaa, että verkostojen avulla omakin pääoma kasvaa kuin huomaamatta.
  Yhteistä kahvihetkeä odotellessa 😉

  • Noora, kiitos ajatuksista. Harmi, ettei törmätty – hyvästä yrityksestä huolimatta – vielä viime viikolla Nordic Business Forumissa, mutta kutina on, että jossain se tapahtuu ja pian! Antamalla saat itsekin on klisee, mutta Esa Saarisen sanoin välttäkäämme Pihtaamisen Koston Kierrettä niin kotona kuin muillakin elämisen areenoilla 🙂 Tästä kirjoittelen myös seuraavassa blogikirjoituksessa…

   Pidähän Lohja pystyssä, ollaan kuulolla!

 3. Moikka ihanainen,

  kun on nyt näin hyvä tarjous heitetty ilmoille, niin tottakai siihen on tartuttava. Eli kahville meille, teille vai salaiseen kolmanteen paikkaan? Luulen, että tarjoilut ovat parhaat teillä tai kolmannassa paikassa, sillä jauhopeukaloni ei juurikaan ole taidoistaan tunnettu. Jos kaipaat enemmän yrittäjien seuraa, niin toki voimme tavata myös CT:llä.

  Mieluusti juttelen kanssasi sellaisista pienistä asioista kuin vaikkapa elämästä, unelmista, luottamuksesta, pelottomuudesta sekä rakkaudesta lajiin – yrittäjyydestä :). Tehdään maailmasta taas piirun parempi paikka olla ja elää. T

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s